Tag Archives: kisah kehidupan

Sudah Sampai Tika Dan Waktu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Sudah sampai tika dan waktu untuk aku bangkit meneruskan perjuangan sebagai seorang blogger. Berbekalkan azam dan semangat, akan ku redah apa jua cobaan dan dugaan yang mendatang. Sudah fikir semasak-masaknya. Sudah berbulan lamanya aku menanti saat dan ketika ini.

Sekadar hiasan : Google Images

Sekadar hiasan : Google Images

Continue reading

Perginya Tak Kembali Lagi…

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Setiap benda yang “hidup” pastinya akan “mati”. Itulah hakikat yang harus diterima dengan hati yang terbuka. Redha dan pasrah atas dugaan yang melanda. Perginya tidak akan kembali lagi. Walaupun kita mampu untuk memperbaiki dan merawatnya, namun ia bukanlah satu pilihan yang tepat.

Adat-kehidupan

Sekadar gambar hiasan

Continue reading

Luka Dilukai

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Kelukaan merupakan situasi dimana berlakunya sesuatu peristiwa yang sukar untuk ditempuhi. Ianya akan melekatkan parut yang agak sukar untuk dihilangkan. Kelukaan itu suatu anugerah yang memeritkan. Semakin dalam luka itu, semakin lama sakit yang dirasai.

luka dilukai

Sekadar gambar hiasan : Google Images

Continue reading

Bagaimana Untuk Stabilkan Duit Blogging

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Lama giler aku tak update blog. Kan? Sekarang ni agak sibuk sikit dengan tugasan kerja harian. Ditambah pula anak kedua baru sihat. Kena demam campak. Lagilah sibuk jadinya. Haha. InsyaAllah. Kalau tak ada aral melintang, lepas ni korang akan selalulah membaca cerita best-best di blog ni.

Continue reading

Kesian Kawan Aku Ni

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Orang tua-tua selalu pesan. Jangan selesa sangat dengan apa yang kita ada. Memang betul la apa yang dikata. Dan pernyataan itu aku setuju dan sokong dengan begitu yakin sekali. Maklum aje la. Orang lama. Orang yang pernah makan garam aje yang kata garam tu masin.

orang-lama

Sekadar gambar hiasan : Jumpa kat laman Google Images

Continue reading