Tag Archives: kisah keluarga

Tak Yah Fikirkan Sangat Yer

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Duit merupakan satu perkara yang seringkali menjadi penyebab untuk emosi berada dalam keadaan yang agak tidak keruan. Betul? Bila sebut aje duit, yang demam akan kebah. Yang malas jadi rajin. Yang bersemangat waja boleh bertukar muram durja. Pasal duit, semuanya boleh jadi tanpa perlu ada hujah yang kukuh. Haha.

wanita

Sekadar hiasan : Google images

Continue reading

Kegawatan Ekonomi Keluarga – Apa Jalan Penyelesaian Anda???

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ok. Tajuk agak panjang. Hari ni aku malas nak main SEO. Letak aje tajuk panjang macam tu. Lagipun hari ni aku malas nak fikir tajuk yang sesuai dengan apa yang ingin aku kongsikan dalam artikel ni. Hari ni tak ada banyak mood yang baik. Mood yang baik dah kelaut agaknya. Buat itu tak kena. Buat ini tak kena.

Sekadar hiasan : Kredit HERE

Sekadar hiasan : Take From HERE

Continue reading

Isteri Marah Suami Untuk Lepas Penat

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Isteri marah suami untuk lepas penat?

Sejujurnya, aku pun dah pernah kena marah kat isteri. Penat punya pasal. Padahal bukan benda besar sangat pun. Kecil sebesar semut gula-gula tu je masalahnya. Tapi disebabkan oleh badan yang penat, otak yang tak rajin nak berfikir lagi, terpaksalah aku terima kemaharan isteri dengan hati yang sungguh sayu.

Tak baik gaduh-gaduh yer...

Tak baik gaduh-gaduh yer…

Continue reading

Abang Tembam Semakin Buncit

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

“Abang tembam semakin buncit…”

Yup. Memang aku tak nafikan. Sejak berhenti kerja sebulan yang lepas, aku terasa semakin tembam. Perut pula semakin maju ke hadapan. Pernah beberapa kali isteri tegur perkara yang sama. Naik jemu aku yang mendengarnya.

abang tembam semakin buncit

Sekadar gambar hiasan : Google Images (Comel jer aku tengok orang gemuk ni…)

Continue reading

Lima Bulan Sudah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Sudah lima bulan usia anak kedua. Sekejap jer masa berlalu. Pejam celik, pejam celik, dah masuk lima bulan. Tidak banyak perubahan yang ditunjukkan. Berbeza dengan abangnya sewaktu usia lima bulan dahulu. Gigi pun tak tumbuh lagi. Nak meniarap, macam tak bersungguh aje.

Lima Bulan Sudah

Cak aaa… Cak aaa…

Continue reading