Tag Archives: part time job

Komisen Kedua Buat Duit Blog

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah. Komisen kedua buat duit blog telah pun berjaya diperolehi beberapa hari yang lepas. Komisen pertama dibulan Mei 2015. Target untuk hidup senang dengan blog nampaknya tidak kesampaian. Tetapi itu tidak bermakna aku akan berputus asa.

Komisen kedua Buat Duit Blog

Maaf… Maklumat sulit perlu dirahsiakan. Haha.

Continue reading

Kelebihan Jobdirumah Version Baru

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Apakah kelebihan Jobdirumah version baru ni ekk? Entah kenapa, sejak kelmarin lagi aku teringin sangat nak tahu kelebihan Jobdirumah version terbaru ni. Hati ini seakan-akan meronta untuk mendapatkan sebuah jawapan yang agak sahih.

kelebihan jobdirumah version baru

Cantik jer paparan Jobdirumah version baru ni…

Continue reading

This is “Perubahan”

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Perubahan ataupun transformasi ialah suatu keadaan dimana berlakunya pergerakan, perpindahan atau peralihan daripada satu situasi kepada situasi yang berbeza. Ianya juga merupakan satu aturan dalam kehidupan apabila kita ingin mencapai sesuatu kejayaan mahupun kegagalan. Tanpa perubahan kita sememangnya akan berada ditakuk yang lama.

kitaran hidup

Sekadar gambar hiasan : Google Images

Continue reading

Pendapatan Ke 28 Dari Jobdirumah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah. Pendapatan ke 28 dari Jobdirumah telah pun masuk kelmarin. Walaupun dah tengah bulan baru masuk satu komisen Jobdirumah, aku tetap bersyukur. Ya. Bukan senang nak dapat peluang dan kecapi nikmat macam ni. Kan? Orang kata, padan dengan lelah. RM25 yang masuk kelmarin merupakan nilai usaha aku selama beberapa bulan yang lepas.

Pendapatan Ke 28 Dari JobdirumahAlhamdulillah. RM25 leh makan best-best tengahari nanti.

Continue reading

Senarai Kerja Kosong Di Internet

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Kerja kosong di internet?

“Ha ah. Banyak kerja yang korang boleh jumpa di Internet. Ada yang jual produk dan perkhidmatan, ada yang jual ebook, ada yang kerjanya jadi tukang review produk dan sebagainya lagi.”

“Nanti korang baca kat blog Pondok Kecil la malam ni. Aku suruh admin dia kongsikan. Ye?”

kerja kosong di internet Continue reading