Tag Archives: peribahasa melayu

Sesal Dahulu Pendapatan Sesal Kemudian Tidak Berguna

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Sesal dahulu pendapatan sesal kemudian tidak berguna. Peribahasa yang membawa maksud sebelum melakukan sesuatu perkara, hendak lah difikirkan dahulu baik dan buruk agar tidak berlakunya penyesalan di hari kelak. Dalam kehidupan ini, kita sering berhadapan dengan situasi seperti ini. Walaupun telah difikirkan semasak-masaknya namun perkara yang tak ingin berlaku tetap juga berlaku.

sesal dahulu pendapatan sesal kemudian tidak bergunaGambar : Google Images

Continue reading Sesal Dahulu Pendapatan Sesal Kemudian Tidak Berguna

Emosi – Diluah Jangan, Ditelan Jangan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Macam mana kesihatan rakan blogger sekalian? Lama tak menjenguk blog rakan blogger. Lama juga tak selongkar perkembangan group Facebook Denaihati Network. Macam mana la agaknya perkembangan untuk beberapa hari yang lepas. InsyaAllah lepas siap artikel ni aku akan selongkar Facebook Denaihati Network. Mana tahu ada lawak jenaka dan gurau senda yang boleh menghiburkan hati yang lara ni. Rentetan daripada kisah artikel yang bertajuk Kau Pergi Jua, maka wujudlah artikel yang sedang korang semua bacakan ini.

emosi

Kredit : www.photodom.com

Continue reading Emosi – Diluah Jangan, Ditelan Jangan