Tag Archives: search engine optimization

Contest SEO Eridy

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Contest SEO Eridy. Kelmarin dapat berita seorang rakan blogger telah menganjurkan contest SEO yang bertajuk Contest SEO Eridy. Dan hari ni, aku nekad untuk mencari luang masa agar dapat menerbitkan artikel contest sepertimana yang dikehendaki oleh pihak penganjur. Sebenarnya dah lama Pondok Kecil tidak menyertai contest SEO. Rasa rindu pula nak masuk pertandingan yang mana melibatkan kemahiran dalam menawan laman Search Engine Optimization.

misi dalam contest SEO eridyWahhh… Sejak bila aku jadi Renjer ni???

Continue reading

Teknik SEO Yang Betul

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Tahukah anda apa itu SEO? SEO adalah ringkasan daripada Search Engine Optimization.  Ia merupakan proses untuk mengoptimumkan blog bagi mendapatkan kedudukan yang terbaik di enjin carian seperti Google, Yahoo, Bing dan sebagainya lagi. Dengan bantuan SEO, enjin carian lebih senang untuk mengenalpasti kata kunci yang kita gunakan dalam setiap artikel blog. Secara logiknya, tak semua manusia berjaya menguasai teknik SEO dengan baik. Pandai menggunakan kata kunci tertentu untuk menawan enjin carian adalah sesuatu yang sukar.

teknik seo yang betul

Kredit : Google Images

Continue reading

Produk Atau Perkhidmatan Yang Di Ingini Daripada Eizil Network

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Sambungan daripada tugasan ketiga untuk contest Eizil, artikel berkaitan produk atau perkhidmatan (percuma atau berbayar) yang anda inginkan daripada Eizil Network mestilah ditulis dalam entri yang berlainan dengan entri cadangan dan kritikan. Mungkin ini adalah salah satu hadiah yang bakal diberikan kepada pemenang. Hehe. Aku cuma meneka sahaja dan yang lebih mengetahuinya adalah saudara Eizil sendiri. Namun apapun tanggapan aku, entri untuk tugasan ketiga ini mesti dan perlu disiapkan.

Produk Percuma Yang Di Ingini

Produk yang aku inginkan daripada Eizil Network adalah produk keselamatan. Sejujurnya hal yang berkaitan keselamatan blog pondok kecil masih belum mampu untuk dikuasai dengan sempurna. Setakat ini, apa yang aku tahu tentang keselamatan blog hanyalah tapisan di ruangan komen sahaja iaitu anti spam. Dan keselamatan lain yang berkaitan, aku tak pernah nak ambil tahu. Kepada pembaca yang mahir dengan ilmu hacker, jangan nak coba-coba menggoda laman blog pondok kecil yer. Kan haru biru kehidupan aku pula.

Continue reading