Tag Archives: teknik seo merah jambu

Pendapatan Ke 22 Dari Jobdirumah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Pendapatan ke 22 dari Jobdirumah. Kelmarin dapat satu komisen daripada program Affiliate Jobdirumah. Walaupun perlahan namun aku tetap bersyukur. Jerit perih yang selama ni aku tanggung akhirnya berjaya membuahkan hasil. Tekanan? Ya, memang tekanan. Bila umpan yang di pasang tak menjadi, bila kail yang kita bawa tetiba patah ditarik ikan Yu, dan sebagainya lagi rasa yang aku rasa. Apa yang aku harapkan, akan ada lagi komisen untuk hari esoknya.

kucing dan pendapatan ke 22 dari jobdirumah

Continue reading

Jobdirumah – Banyak Persaingan Ataupun Aku Dah Tak Terrer?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ok. Aku tak tahu nak mula dari mana sebenarnya ni. Beberapa hari ni aku asyik ketinggalan dalam aktiviti blogwalking. Sampaikan kekasih hati Alexa dah merajuk sakan nampaknya. Sejujurnya, aku rasa lain macam je sekarang ni. Entahlah. Bukan tak ada mood nak update blog. Bukannya ketandusan idea. Bukan juga sikap malas yang sentiasa berada di kemuncak perasaan. Aku sebenarnya tak tahu nak cakap macam mana. Punyalah susah nak terangkannya. Haha.

alexa dan affiliate jobdirumahStress gak la tengok kekasih hati alexa macam ni…

Continue reading

Teknik SEO Yang Betul

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Tahukah anda apa itu SEO? SEO adalah ringkasan daripada Search Engine Optimization.  Ia merupakan proses untuk mengoptimumkan blog bagi mendapatkan kedudukan yang terbaik di enjin carian seperti Google, Yahoo, Bing dan sebagainya lagi. Dengan bantuan SEO, enjin carian lebih senang untuk mengenalpasti kata kunci yang kita gunakan dalam setiap artikel blog. Secara logiknya, tak semua manusia berjaya menguasai teknik SEO dengan baik. Pandai menggunakan kata kunci tertentu untuk menawan enjin carian adalah sesuatu yang sukar.

teknik seo yang betul

Kredit : Google Images

Continue reading

Bila Mereka Tanya Tentang Jobdirumah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Program Jobdirumah tidak asing lagi pada pandangan mata aku sebagai orang baru dalam dunia internet. Dapat menjana pendapatan sampingan sungguh menghiburkan. Program Jobdirumah merupakan platfon yang aku rasa sangat terbaik setakat ini. Maklumlah orang tak pandai bab SEO pun boleh jana pendapatan ratusan ringgit. Inikan pula mereka yang sememangnya pakar dalam teknik SEO.

tentang jobdirumah

Continue reading