Tag Archives: teknik seo

Ilmu Blogspot Blogger Malaysia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ilmu blogspot blogger Malaysia merupakan satu tajuk pertandingan untuk berkongsi ilmu dalam bidang blogspot. Pertandingan ini dianjurkan oleh rakan blogger, Hasrul Hassan pemilik blog hasrulhassan dot com. Walaupun tiada pengalaman dalam pembangunan blog menggunakan blogspot, namun ia bukanlah alasan untuk aku tidak memenangi pertandingan ini.

ilmu blogspot blogger malaysia Continue reading

Bila Mereka Tanya Tentang Jobdirumah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Program Jobdirumah tidak asing lagi pada pandangan mata aku sebagai orang baru dalam dunia internet. Dapat menjana pendapatan sampingan sungguh menghiburkan. Program Jobdirumah merupakan platfon yang aku rasa sangat terbaik setakat ini. Maklumlah orang tak pandai bab SEO pun boleh jana pendapatan ratusan ringgit. Inikan pula mereka yang sememangnya pakar dalam teknik SEO.

tentang jobdirumah

Continue reading

Cabaran SEO – Lelaki Kacak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Cabaran SEO anjuran Titan memang mendapat sambutan yang menggalakkan. Banyak perkara yang aku pelajari. Diantaranya aku sudah faham macam mana nak buat keyword tu kasi pekat sikit. Hehe. Tapi banyak lagi yang perlu aku belajar. Aku mahu kuasai teknik SEO ni. Sebab teknik ni amat unik dan sukar untuk dikuasi. Bagi mereka yang sudah mahir tentang SEO ni, aku pasti yang korang dulu pun bermula dengan 0 juga kan? Tak tau apa itu SEO. Kegunaan SEO macam mana. Adus amat sukar untuk menuntut ilmu. Patutla nak masuk Universiti kena habiskan modal yang besar. Bagi mereka yang berpendaptan rendah, pinjaman ataupun biasiswa amat diharapkan.

Aku rasa aku dah kalah dalam Cabran SEO ni. Sebab aku baru lagi dalam dunia bloging ni. Tambahan pula bila aku serach keyword Lelaki Kacak, blog aku tak tau duduk page mana. Haha. Makin fed up aku nak teruskan. Tapi tak apa la. Ini masa kita blaja dulu. Lain masa, baru kita beradu. Hehe.

Bagi mereka yang duduk sibuk dengan Contest ni, aku ucapkan semoga Berjaya. Tak sabar rasanya nak tahu siapa pemenangnya. Hehe.

Sumber - Google (Terbaik!!!)