Tag Archives: top commentator

Selongkar Blog Nazri (30.06.2012)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Banyak juga kelebihan bila kita buat sport check untuk selongkar entri blog orang lain. Hehe. Hari ni (30.06.2012) adalah hari untuk aku selongkar Blog Nazri puas-puas dan sampai muntah-muntah. Tapi tak boleh nak bagi tumpuan sangat sebab ada kerja lain yang penting terpaksa aku dahulukan. Tak apa la. Kalau dah rezki aku, tak kan kemana kan.

Sebagaimana yang kita sedia maklum, Blog Nazri ada buat pertandingan. Pengomen terbanyak akan mendapat wang tunai RM50. Sape tak nak kan. Lagipun mana nak dapat RM50 free-free. Ada lagi hadiahnya untuk pengomen tempat kedua, dan ketiga. Nak tahu lebih lanjut, baca la di sini.

Aku ingatkan aku la kaki komen terhebat. Selepas menjadi Top Commentator bulan Mei di Blog Hatiputera, akhirnya aku tewas kepada rakan blogger iaitu Saharol. Saharol ni memang terbaik la bab-bab komen ni. Hehe. Tak terlawan aku. Akhirnya tepat jam 10.00 malam, aku surrender walaupun pertandingan belum tamat lagi. Aku tak dapat bagi komitmen 100% untuk pertandingan ni.

Dalam masa aku selongkar Blog Nazri ni, banyak yang aku ketahui. Tentang penyakit tibi tulang belakang, penyakit gout, penyakit diabetes dan segala hal lagi berkenaan dengan penyakit. Kalau korang nak buat rujukan, aku rasa Blog Nazri ni memang elok la.

Dalam banyak-banyak entri Blog Nazri, ada beberapa entri yang cukup-cukup menarik perhatian aku. Menarik dari segi kisah kehidupan mangsa, dan penderitaan mangsa yang mengalami sesuatu penyakit. Paling terharu bila mangsa melibatkan bayi. Sape tak sedih kan bila anak kecil yang tak tahu apa-apa menjadi mangsa penyakit. Kuasa tuhan, siapa yang tahu akan hikmah disebalik semua ni kan. Kita sebagai manusia harus redha dan berusaha mencari penawar bagi sesuatu penyakit yang dihadapi.

Korang klik la link ini dan ini kalau korang nak tahu apa yang buat hati aku terharu. Walaupun ia entri lama tapi ia mampu mencoretkan seribu rasa dan sejuta keinsafan.Banyak lagi enri entri yang boleh dijadikan teladan. Nanti ada masa, korang selongkar lah Blog Nazri yer. Hehe.

Sumber : Blog Nazri

p/s : Syukurilah setiap nikmat yang kita perolehi. Apa yang kita ada, tak semestinya orang lain ada.

Terima Kasih Owner Blog Hatiputera

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Pagi ni ada masa luang tapi mood tak berapa baik untuk update Pondok Kecil sebab My Mom tak berapa nak sihat. Dah 2 hari tak makan. Makan sekeping roti jer kelmarin. Pagi ni minum air susu jer. Harap My Mom cepat-cepat sembuh. Demi impian yang sedang menanti, aku kuatkan juga melawan perasaan malas untuk update Pondok Kecil ni.

Macam selalu la bila buka wordpress Pondok Kecil, perkara nombor satu aku akan check komen dulu. Perkara nombor dua check traffic. Perkara nombor tiga, tulis entri. Sedang check komen pengunjung, tetiba aku terpandang komen hatiputera dengan link Top Commentator Lelaki Kacak Mei. Apa lagi aku cepat-cepat klik pada link tersebut.

Sumber : Blog hatiputera

Hehe. Ternyata entri hatiputera pasal top komen ni telah buat aku tersenyum. Hehe. Gembira nya aku pagi ni menulis entri dengan senyuman yang sangat menawan. Walaupun insentif tunai ni jumlah dia tak banyak,tapi cukup bermakna bagi aku sebagai orang baru dalam dunia blog ni. Dan ini adalah insentif sulung yang aku dapat sejak Pondok Kecil dibangunkan. Dengan ini, mood aku makin bertambah baik dan bersemangat untuk terus berkarya dalam Pondok Kecil ku ini.

Untuk rakan blogger yang bagi peluang kat aku bagi mendapatkan insentif ni,aku ucapkan ribuan terima kasih. Aku tahu, korang boleh komen banyak lagi dari aku. Tapi kenapa korang tak buat macam tu? Jebeng Otai, Tehr, Izzuddin Fauzi dan Suri, korang bagi muka untuk aku dapatkan insentif ni ke?

Terbaikkkk

Terima kasih juga kepada owner blog hatiputera kerana insentif yang diberikan, sangat-sangat bermakna untuk Pondok Kecil. Hehe.

p/s : Bila Pondok Kecil sudah stabil, InsyaAllah aku akan buat sedikit contest macam rakan blogger buat sekarang ni.