Tutorial

Tips Format Komputer Versi Pondok Kecil

Cara yang mudah dan terpantas untuk menyelesaikan masalah windows adalah dengan cara format komputer. Gantikan windows yang telah rosak dengan windows yang baru. Tidak perlu memikirkan hal-hal remeh untuk menyelesaikan masalah seperti boot menu hilang, desktop icon hilang, button start hilang, cara menghapuskan virus, windows hanging dan… Baca Lagi

Excel 2007 (Direction Right To Left)

Masalah sama berlaku pada komputer kawan aku. Mujur la aku ada simpan cara-cara settlekan… Baca Lagi

Cara Meningkatkan Kelajuan Komputer

Entri ni aku tulis khas untuk menjawab persoalan yang ditanya oleh rakan blogger aku iaitu Man. Man, kalau entri ni tak membantu sory ek. Aku hanya tahu ni jer sebab masalah teknikal macam ni memang payah nak dijelaskan melalui penulisan. Kena ada objek di depan mata baru boleh… Baca Lagi

Berjaya Buat Sitemap

Sitemap adalah perkara asas yang penting bagi sesuatu blog. Tak kiralah blog persendirian mahupun blog perniagaan, sitemap memainkan peranan yang tersendiri dan ia merupakan akses… Baca Lagi

Cara Menggunakan CCleaner

Mungkin ada di antara korang belum mengetahui bagaimana cara untuk menggunakan perisian CCleaner ni. Di bawah ni aku… Baca Lagi

Confirm You Are NOT A Spammer

Kebetulan ada masa free petang ni, aku termenun depan Pondok Kecil ni. Mencari kelemahan dan kekurangan yang terdapat dalam Pondok Kecil. Sedang aku termenun, tetiba datang idea untuk… Baca Lagi

Twenty Eleven Theme Extensions

Pernah tak korang rasa macam aku rasa sekarang??? Aku rasa heppy giler-giler ni. Sebab aku dah boleh settle kan masalah ni. Sejak dari jam 12 p.m, sampai jam 3.45 p.m baru jumpa… Baca Lagi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge