Banner

Wordless Wednesday #25 – Ukur Lilit 19 cm

by hafizul on September 12, 2012

in Wordless Wednesday

First time tengok telur macam ni. Lepas ni boleh tengok selalu dah la.

 

{ 46 comments… read them below or add one }

Man September 12, 2012 at 9:57 am

telur apa ni..unta ke?
Man recently posted..Muaz Faris Dan Google AdsenseMy Profile

Reply

hafizul September 12, 2012 at 4:28 pm

telur angsa man..telur unta tak pernah tgok lagi mcm mana besarnya..hehe

Reply

Hazmin Hamudin September 12, 2012 at 6:56 pm

Unta bertelur ke? Hehe… Kalau burung unta tu ye.
Hazmin Hamudin recently posted..Sekarang Ni Musim Artis Jadi Penyampai Radio Ke?My Profile

Reply

hafizul September 12, 2012 at 10:38 pm

typing error..haha

Reply

Jebeng Otai™ September 21, 2012 at 12:23 am

haha..tu aa musykil gak unta bertelur..hehe
Jebeng Otai™ recently posted..Tips Perniagaan Online : PembungkusanMy Profile

Reply

hafizul September 22, 2012 at 2:11 pm

tak pernah lagi tengok telur unta setakat hidup nih..haha

Reply

muazfaris September 12, 2012 at 11:30 am

besar nye
muazfaris recently posted..PSY ajar Gangnam Style pada Britney dan EllenMy Profile

Reply

hafizul September 12, 2012 at 4:27 pm

besar penumbuk kot..haha

Reply

Ibu Mifzal Arsyad September 12, 2012 at 11:54 am

telur apa ni?
Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Drama Adam & Hawa Episod 9 – 12My Profile

Reply

hafizul September 12, 2012 at 4:27 pm

Telur haiwan peliharaan yang diberi nama angsa gedek2…haha

Reply

auc dot com September 12, 2012 at 11:58 am

buat hantaran ke?
auc dot com recently posted..Bukti Baru Bush Telah Tahu Mengenai Serangan 11 September 2001My Profile

Reply

hafizul September 12, 2012 at 4:23 pm

tak ahh..buat makan jer..saje letak atas bekas yang comel ni…

Reply

beckhr00y September 12, 2012 at 12:41 pm

ni telur betul2 ke, telur apa ya
beckhr00y recently posted..Gabriel Muniz Pemain Kudung Hebat Bermain Bola SepakMy Profile

Reply

hafizul September 12, 2012 at 4:22 pm

yaaa telur betul2..ini telur siap rebus dah..kopek kulit dan makan..haha

Reply

tips September 12, 2012 at 1:34 pm

pembaris pendek pon 15cm je.. ;)

Reply

hafizul September 12, 2012 at 4:22 pm

yup…ukur lilit 19cm..terkejut juga masa mula2 tangok..sebab tak pernah tgok…haha

Reply

Manan Qayyim September 12, 2012 at 3:31 pm

telur sape nie?… Ops, binatang ape….
Manan Qayyim recently posted..Kota Bercahaya – Wordless Wednesday #6My Profile

Reply

hafizul September 12, 2012 at 4:21 pm

telur angsa nih…

Reply

yusri September 12, 2012 at 3:59 pm
hafizul September 12, 2012 at 4:21 pm

bini kawe wak kelik..saing dio bui kato..haha

Reply

yusri September 12, 2012 at 11:31 pm

buleh make lagi ko ni? Ko telo temela doh ni…hahaha
yusri recently posted..Wordless Wednesday #15 – Pekena Nasi Ayam Penyet Tengahari Ni Best JugakMy Profile

Reply

hafizul September 13, 2012 at 11:57 am

hahaha..buleh lagi boh..telur temela kawe tak make..busuk…

Reply

yusri September 13, 2012 at 6:02 pm

hahaha.kalu goreng buat telor dadar,agok2 berapo ore nuleh make ni?
yusri recently posted..Wordless Wednesday #15 – Pekena Nasi Ayam Penyet Tengahari Ni Best JugakMy Profile

Reply

hafizul September 13, 2012 at 10:28 pm

kalau telur dadar org hok buat tu pandai buat jadi sedap, sore make pun dop cukup bohh..hahaha..

Reply

yusri September 14, 2012 at 9:55 am

huhu…kenye molek kalu buleh make abih sutul ni gak…
yusri recently posted..Wordless Wednesday #15 – Pekena Nasi Ayam Penyet Tengahari Ni Best JugakMy Profile

Reply

donnyien September 12, 2012 at 5:53 pm

telur sape la tinggal merata2 hehe
donnyien recently posted..Wordless Wednesday # Gunung KinabaluMy Profile

Reply

hafizul September 12, 2012 at 10:38 pm

haha..sape nak mengaku kan..hahaha

Reply

donnyien September 12, 2012 at 5:53 pm

goreng pon sedap ni~
donnyien recently posted..Wajah Baru Blog Berita-Harian.NetMy Profile

Reply

Hazmin Hamudin September 12, 2012 at 6:57 pm

Besarnya telur… Kalau goreng buat telur dadar best ni. Hehe
Hazmin Hamudin recently posted..Sekarang Ni Musim Artis Jadi Penyampai Radio Ke?My Profile

Reply

hafizul September 12, 2012 at 10:37 pm

Hehe..mungkin best..tak pernah try lagi..hehe

Reply

Denaihati September 12, 2012 at 8:22 pm

buat bunga telur pengantin pun menarik juga, kasi terperanjat sikit
Denaihati recently posted..11 September bermula kebangkitan IslamMy Profile

Reply

hafizul September 12, 2012 at 10:37 pm

haha..ada bajet lebih ok jer..mesti terkejut habis mak cik2 tu..haha..

Reply

Mama Murai September 12, 2012 at 10:12 pm

yang ni telur angsa ke telur itik? tak pernah lak saya ukur telur….
Mama Murai recently posted..Wordless Wednesday #18 | ceria kembaliMy Profile

Reply

hafizul September 12, 2012 at 10:36 pm

Ini telur angsa..hehe..telur itik tak sebesar telur angsa..

Reply

hatiputera September 12, 2012 at 11:20 pm

Telor angsa emas ke nih.besar betul. Kalau telor temelan buleh buat ubat bro.
hatiputera recently posted..Pembukaan rasmi Legoland Malaysia di JohorMy Profile

Reply

hafizul September 13, 2012 at 11:58 am

telur temelan??tak pernah dgr lagi telur temelan tu lagu mano..haha

Reply

tehr September 13, 2012 at 1:14 am

agaknya sebiji pun boleh kenyang
aku belum pernah makan telur angsa lagi ni
tehr recently posted..Malaysia VS VietnamMy Profile

Reply

hafizul September 13, 2012 at 11:55 am

memang doh..aku mkn sebiji pun tak habis..tak sedap seperti telur ayam..haha

Reply

suri September 13, 2012 at 5:23 am

takut angsa hee sebab depa penh kejau saya masa keje sampi kelaut saya mencicit lari sblh tgan kanan pegang ais krim
suri recently posted..Mendua Menjadi BerempatMy Profile

Reply

hafizul September 13, 2012 at 11:55 am

haha..tu la sebab mengapa sy pelihara angsa..kat kaw rumah sy, kuat sgt aktiviti mencuri ayam..habis satu reban aym di curi..haha

Reply

Eizil September 13, 2012 at 5:36 am

Bro bela ke atau beli angsa tu? Tengok telur besar-besar macam ni, mulalah terliur nak buat sambal telur…
Eizil recently posted..Pelbagai hadiah untuk dimenangi, contest pertama besar-besaran.My Profile

Reply

hafizul September 13, 2012 at 9:14 am

Emm tak de la..ada jugak bela angsa tapi tak besar lagi..hehesedap ke sambal telur?tak pernah makan lagi..hehe

Reply

irsah September 13, 2012 at 3:19 pm

Adehh.. agaknya berapa kandungan kolesterol telur nih ek… heeeee
irsah recently posted..Menjaga 10000 Backlinks Lebih Senang Dari Jaga RM10KMy Profile

Reply

hafizul September 13, 2012 at 10:32 pm

dop tahu la bro..tinggi kot..haha

Reply

Mummy Akmar September 16, 2012 at 5:40 pm

ni telur power ke ni???
Mummy Akmar recently posted..Rumah Terbuka Persatuan Ibu Tunggal Muslimah PerakMy Profile

Reply

hafizul September 17, 2012 at 11:55 pm

memang power tahap ranggers ni..haha..try la baru tahu..

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: